Prijímanie detí na školský rok 2024/2025

10.04.2024 11:51

 

ŽIADOSŤ O PRIJATIE  DIEŤAŤA DO MATERSKEJ ŠKOLY na školský rok 2024/2025 si môžu zákonní zástupcovia detí stiahnuť cez Edupage  na stránke materskej školy - http:/msvazovova.edupage.org/register  od 2.05.2024

Termín podania žiadostí k nasledujúcemu školskému roku 2024/25  je

od 02.05.2024 – 10.05.2024

Uprednostňujeme podávanie žiadosti na prijímanie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie elektronicky. Podanie elektronickej žiadosti na webstránke školy: https://msvazovova.edupage.org/register/

 Link k elektronickej žiadosti k zápisu dieťaťa do materskej školy bude na webstránke v termíne od 02.05.2024 do 10.05.2024 -  

https://msvazovova.edupage.org/register/

Pri vyplnení elektronickej žiadosti prosíme, dodržiavať diakritiku (bodky, dĺžne, mäkčene, veľké a malé písmená), nahrať rodný list dieťaťa a občianske preukazy oboch zákonných zástupcov.

Elektronickú žiadosť podpíšu obidvaja zákonní zástupcovia osobne, na osobnom zápise a overení dokumentácie.

Na osobný zápis budú zákonní zástupcovia pozvaní e-mailom, na základe vyplnenej elektronickej žiadosti.

Pri osobnom zápise je potrebné nasledovné:

· Prítomnosť oboch zákonných zástupcov, ktorí pred povereným zamestnancom školy podpíšu prihlášku (prítomnosť s dieťaťom nie je potrebná, avšak je možná).

· Predložiť detským lekárom potvrdenú zdravotnú spôsobilosť dieťaťa. · Rodný list dieťaťa (originál k nahliadnutiu.)

 · Občiansky preukaz zákonných zástupcov dieťaťa.

 · Rozhodnutie zo súdu o zverení dieťaťa do osobnej starostlivosti.

Na predprimárne vzdelávanie v materskej škole sa prijímajú deti v zmysle § 59 a § 59a zákona NR SR č.245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov a v zmysle  vyhlášky MŠ SR č. 541/2021 Z. z. o materskej škole na základe písomnej žiadosti zákonného zástupcu.

Podmienky prijatia sú podľa týchto kritérií : 

Podľa voľnej kapacity sa prednostne prijímajú deti v nasledujúcom poradí:

  •  5-6 ročné deti, ktoré majú v nasledujúcom školskom roku plniť povinnú školskú dochádzku a majú trvalý pobyt v  spádovej oblasti MČ Bratislava Staré Mesto
  • deti s pokračujúcim plnením povinného predprimárneho vzdelávania a majú trvalý pobyt v spádovej oblasti MČ Bratislava Staré Mesto

PODMIENKY PRIJÍMANIA DETÍ DO MATERSKEJ ŠKOLY

V prípade zvýšeného záujmu zákonných zástupcov o prijatie detí do Materskej školy, po prijatí všetkých detí, pre ktoré bude od školského roku 2024/2025 predprimárne vzdelávanie povinné, budú na základe ostatných podmienok:

Ostatné podmienky prijímania:

 * deti, pre ktoré je plnenie predprimárneho vzdelávania povinné (deti, ktoré do 31.8.2024 dosiahnu 5 rokov veku ) a ich trvalý pobyt je v spádovej územnej oblasti , ktorú určil zriaďovateľ materskej školy všeobecným záväzným nariadením.

* deti, ktoré do 31.8.2024 dosiahnu 4 roky veku a ich trvalý pobyt je v spádovej územnej oblasti , ktorú určil zriaďovateľ materskej školy všeobecným záväzným nariadením.
Spádové materské školy zriadené mestskou časťou tvoria územie mestskej časti a sú určené príslušnými názvami ulíc a evidenčnými číslami bytových domov.
Písomné rozhodnutie o prijatí/neprijatí dieťaťa na predprimárne vzdelávanie oznámi riaditeľka Materskej školy Vazovova 16, Bratislava, zákonným zástupcom dieťaťa v termíne do 30. júna 2024.